skip to Main Content

Vragen

De tandtechniek is een zeer specialistisch werkgebied. Logisch dus, dat er nogal wat vragen over bestaan. Hier geven we het antwoord op enkele veelgestelde vragen. Natuurlijk kunt u ook altijd even contact met ons opnemen.

Vraag: Ik heb geen tandarts, kan ik dan voor een prothese ook bij u terecht?
Antwoord: Ja, wij maken een nieuwe prothese voor u, in samenwerking met een tandarts die bij ons in het pand gevestigd is.

Vraag: Mijn prothese is gebroken, moet ik nu eerst naar mijn tandarts?
Antwoord: Nee, u kunt rechtstreeks naar ons laboratorium komen. We repareren meteen. Dus klaar terwijl u wacht! En wanneer u patiënt bent van een tandarts die is aangesloten bij dental technics, hoeft u zelfs niet contant te betalen. Uw tandarts stuurt u dan later een rekening.

Vraag: Mijn prothese is net gerepareerd, kan ik deze weer normaal gebruiken?
Antwoord: Ja, op het moment dat wij de prothese weer aan u overhandigen is deze meteen voor normaal gebruik geschikt.

Vraag: Mijn prothese zit los, moet ik nu een nieuwe?
Antwoord: Nee, in principe niet. Er kan vaak nog een nieuwe basis in uw oude prothese worden aangebracht, waardoor de pasvorm weer perfect is. Uw tandarts of prothesespecialist kan dit het best beoordelen.

Vraag: Ik heb drukkertjes in mijn prothese en deze begint steeds losser te zitten. Is hier wat aan te doen?
Antwoord: Ja, het is normaal dat de matrixjes – zoals wij deze “drukkertjes” noemen – na verloop van tijd slijten. Ze zijn in de regel vrij simpel te vervangen.

Vraag: Ik zie bij andere mensen met kronen wel eens van die zwarte randjes bij het tandvlees, krijg ik dat ook?
Antwoord: Nee, wij maken ook zogenaamde keramische kronen die dit verschijnsel niet kennen.

Vraag: Waarom moet ik een aparte afspraak maken voor het kleurbepalen? Kan ik niet aansluitend na mijn tandartsbezoek naar het laboratorium komen?
Antwoord: Na uw tandartsbezoek halen wij de afdrukken op en deze volgen een bepaalde routing door ons bedrijf. Daarom maken wij een aantal dagen vóór de plaatsing van de kroon een afspraak met u voor het kleur bepalen. Zo kunnen wij in de tussentijd alle noodzakelijke handelingen verrichten.